lördag 16 maj 2015

Tiden

Det känns som om tiden är knapp. Dagarna går. De fylls med så mycket kärlek men också så mycket ängslan och oro. Den ständiga ängslan över Tage och hans... ja allting, utveckling, virus och infektioner, anfall, döden... Tyra och uppmärksamheten gentemot henne. Att hon ständigt får höra: inte just nu, jag måste bara, om en liten stund. Och det är alltid för att Tage kommer före. Eller, så är det ju inte egentligen, men för henne måste det kännas så. Och Ebba, som är så stor, fasta bara 9 år, alltid få sköta sig själv. Göra allting själv. Men därför så sov jag och Tyra på Ebbas rum förra veckan. Tillsammans! Det är då vi tar igen tiden vi inte fått tillsammans under dagen. Samsova är fantastiskt. Hålla handen. Lyssna på en 9-årings sömnprat, känna små 4-åriga fötter som tvunget ska stickas in under mig. Eller en 4-åring som vänder sig om i sömnen och lägger sin arm runt mig. 

Den största anledningen till att vi valde att flytta var för att då mer familjetid. Och Ola och jag konstaterade idag att det har vi också fått. Det var inte bara en avlägsen vision. Idag körde vi till Lund och fikade och köpte sedan lördagsgodis i största godisaffären. Tage nattades lite tidigare och då fick Tyra sina föräldrar för sig själv. Mys i soffan med film och lördagsgodis. Tror att det är viktigt att hon får känna sig "vald" före Tage ibland. Söta unge, när vi handlade godis propsade hon på att vi skulle välja godis som Ebba också tycker om, trots att hon är i Spanien. Fint. Syskonkärlek. 

Nina, tänker ofta på en kommentar du skrev i samband med mitt dåliga samvete över att inte kunna åka/resa/göra så mycket längre, att barnen får något mer värdefullt, mer tid tillsammans med oss. Värdefullt. 

Kram därute 
2 kommentarer:

  1. Fantastisk text du skriver den e så sann.... Blir ändå ledsen. ❤️Helt rätt att sova med sinna barn det e jätte bra tror jag . Har en kompis vars man fått ALS hennes dotter sover mycke hos sina föräldrar och d tror Elinor mamman att det e därför hon e så trygg och bekväm i sej själv. Så fortsätt ni och sov ihop. ❤️❤️❤️ Hörs snart igen .

    SvaraRadera
  2. En sak till "tiden" va rädd om den och lev nästan vardag som d va den sista vem vet vad som gömmer sej nästa dag.... ! Vi lever lite så även om det ibland kostar men va F...n ! 😘❤️ Sov gott ni alla !

    SvaraRadera