torsdag 12 februari 2015

Läkarbesök med hela keto-teamet

Idag är det läkarbesök med Tages läkare, dr Johan Lundgren, epilepsisjuksköterska Anna-Karin och dietist Viktoria. Ta lite prover och titta lite allmänt på Tage. Vi sitter just nu och väntar. Proverna är tagna, 5-6 stora rör. Tage är duktig. Han tycker mest det är drygt att sitta stilla i knäet.

Tage har mått fint sedan senaste anfallet 31 dec. Inga anfall. Han har i och för sig haft dåliga ketonvärden, så en del jobbiga justeringar med mat och extra prover har behövts. Men det har nog mest varit jobbit för oss föräldrar. Dock mår Tage kass när värdena inte är som dr ska. Innan de justerats. Gnällig, trött, yr, illamående.. Det är jobbigt att se. Men det är lite priset för att stå på en kost som ska hjälpa mot anfall. Han har en jobbig tand som är riktigt dryg. Tar en evighet innan den brutit ut. Nu har den börjat komma lite och rodnaden har lagt sig lite. I och med tanden har hans allmäntillstånd påverkats också. Lite feber och sämre balans t ex. Och gnällig, som alla barn som ska få en ny tand. 

Vi har flyttat och vi tackar, ja någon, att allt gått smärtfritt. För alla. Att vi hann. Men jag och Ola har haft en inre stress över om vi kommer hinna innan nästa anfall ska komma. Såhär trötta har vi inte varit på länge. Dessutom ska ju Tages specialmat lagas, hållas koll på och så. Ja och tjejerna ska ju också få sitt. 

Vi har så många fina personer att tacka att vi kunde ro flytten i land. Ni vet vem ni är. Alla om hjälpte till med flytten på ett eller annat sätt, direkt eller indirekt. Hundvakt, barnvakt. Jeanette, tack för att du vågar. Det är stort. Även om vi bara var några hundra meter ifrån så är det helt underbart att känna trygghet och kunna "släppa" Tage för en stund. Inte tänka på mat- eller sovklocka. 

Ni är alla guld värda. Hoppas så att ni vet det. 

Kramar!
2 kommentarer:

  1. Fint med alla snälla goda kära människor runt er som ställer upp i alla väder och härligt att ni fått börja året utan anfall. Nu håller jag tummarna att värdena är i balans så att ni kan åka hem och sooova. Många hjärtan till er nån dag för tidigt <3 <3 <3 Puss

    SvaraRadera
  2. Säger bara en sak tur att ni har vänner mm som hjälper er i alla väder!! Hoppas nu allt går bra i dag. ❤️❤️❤️

    SvaraRadera