onsdag 28 januari 2015

Onsdag


Det börjar närma sig för flytt! Vi kan redan på lördag börja flytta lite lådor och sätta i garaget. Har jag sagt att jag längtar?

Annars är Tage ännu mera förkyld idag. Täppt hela natten. Gnällig som tusan. Börjat oroa mig för öron och hals. Vårdcentralen ska ringa under dagen. Hoppas vi kan få komma dit och ta lite prover. Tage somnade i min famn för en stund sedan. Han ryckte till rejält och skrek till lite. Trodde anfallet kom. Men det var en somna-grej. Tror jag. Plötsligt förflyttar tankarna sig från vad som ska packas idag till är akutväskan komplett? Kollar det - check. Måste göra ny välling i shakern så den är färdig att ta med. I Malmö finns ingen ketogen kost åt Tage. De vet knappt vad det är. Eller vad det innebär. Otryggt. Några gånger har vi fått påminna om att inte ge glukos i droppet. Socker ju. Vi står på tå. Slappnar inte av en stund. Tänk om de ger något som kan förstöra kosten. Tankarna fortsätter, äta, måste äta lunch. Inget bra att åka till akuten på tom mage. Om det nu blir så. Han sover fortfarande. Ser skönt ut. Tänk om han får en tempstigning när han sover. Alvedonen går snart ut. Men jag vill ju inte väcka honom nu när han väl somnat. Ååh! Jag skickar ett mail till vår fantastiska sköterska. Kanske kan vi ge 1/4 mer frisium på morgonen när han är såhär? Hon skulle försöka få tag på vår läkare. Tages ketoner har legat lite högt vilket har medfört illamående, gnällighet, trötthet och oerhört hård mage. Men vi börjat få bukt med det nu. Ändrat ratio (förhållandet mellan protein, fett och kolhydrater) och försöka ge mycket vätska. Dagar eller perioder som dessa gör att jag tvivlar så starkt på förskola åt Tage. Det är så mycket att hålla koll på. Blir utmattad bara jag tänker på det. 

Jag är väldigt tacksam att finaste Helen passar solo åt oss med jämna mellanrum. I sådana här lägen finns ingen tid åt honom. Så fruktansvärt. Och nu när han är där så saknar jag honom! Men på söndag kommer han! Till sitt nya hem! 
En katt som vill in! :-DRörigt!!!!!! 


2 kommentarer: