lördag 16 juli 2016

Helg

Tages magsjuka börjar rätta till sig någorlunda. Nu får vi ta hand om eftersviterna. Att ha ketogen kost som medicinsk behandling är oerhört tålamodsprövande och tidskrävande. Vi är väldigt tacksamma för knappen. Tage hade blivit inlagd utan den. För dropp. Vi har kämpat på hemma. Tagit stick i fingret. Sondat vätska i knappen regelbundet. 5 ml/5:e min en dag, 50 ml varannan timme två nätter i rad osv. Vi fortfarande sonda vatten och välling i knappen så han får i sig sin behövliga mängd (1,2 liter vätska per dag). Knappen har krånglat lite så i torsdag var vi inne och fick den utbytt. Gick bra. Men det tar sådan tiiiid. En "sondomgång" tar i alla fall minst 30 min. En knapprengöring tar ca 30 min (morgon och kväll). Mediciner ska förberedas 3 ggr/dag. Och sedan ges (eller sondas). Sen ska ny välling göras (allt ska vägas dånar det blir rätt ratio). En portion är 100 ml. Och Tage ska ju ha 1,2 liter/dag. Jag är väldigt glad 
att Ola haft semester så vi har kunnat hjälpa åt. Vi har ju fler barn också. Och det är sommarlov. Tråkigt i och för sig att detta föll in på Olas sista semestervecka. 
Just nu saknar jag så oerhört att "bara kunna göra". Åka iväg. Eller ordna med någon som kollar barnen en kväll så att jag och Ola kan tanka lite "vi-tid" på ett mysigt matstället. Antar att eftersom det är svårt så saknar jag det ännu mer. Hade vi kunnat hade vi kanske inte heller saknat det lika mycket. Men jag avundas just nu andras möjligheter till semester tillsammans, var som helst, eller bara de vuxnas möjligheter, så så mycket. Men, samtidigt är jag jätte jätteglad över min och flickorna Kreta-resa! Så mysigt att få hänga med dem en vecka! Längtar! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar